WISE BOX for Wise Guys… 2 afaceriști, un bancher, un business nou în oraș

Probabil toată lumea s-a cam săturat să comande acasă doar pizza, aripioare de pui, crispy strips, mâncare libaneză și grecească. În mod evident așa au gândit și fondatorii „WISE BOX” – cel mai recent start-up din București din domeniul alimentației publice. Discutăm despre o investiție locală privată, lansată în București la începutul lunii Mai de afaceriștii I.A. și V.T.

Ca să ne înțelegem de la început, nu discutăm despre niște începători: în timp ce unul vine tot din sectorul privat, celălalt este bancher – fost director de strategie. Cei doi alături de un afacerist bucureștean au lansat conceptul „WISE BOX” despre care pot spune că este „un altceva” în materie de preparate culinare livrate rapid. Atenție! Livrate acasă sau oriunde doriți, pentru că WISE vă localizează prin intermediul aplicației.

WISE-BOX-FOOD-DELIVERY-BUCURESTI

Știu din experiență că acest business este unul destul de complicat, care necesită în primii ani investiții substanțiale în publicitate. Indiferent cât de bun este un produs sau cât de atractiv prețul, inclusiv calitatea serviciilor, dacă clientul nu află de tine n-ai rezolvat absolut nimic. Așa cum se spune “publicitatea este sufletul comerțului” iar în cazul restaurantelor cu livrare această maximă se verifică în proporție de 100%. Nu vinzi nimic fără publicitate, cu prioritate și deosebit de valoroasă fiind în prezent promovarea online. Dacă nu ești online înseamnă că nu exiști!

WISE – Avantajele unui business bine gândit

Plăcut surprins am observat că afacerea WISE BOX a fost gândită la nivel de detalii, semn că în spate cineva și-a făcut bine treaba dar și că proprietarii sunt dispuși să investească: spre deosebire de alte afaceri similare din țara noastră WISE BOX dispune deja de o aplicație Mobile pentru sistemele de operare iOS și Android prin intermediul căreia poți comanda în câteva secunde. Bine structurat, sistemul de plată oferă clientului posibilitatea achitării direct cu ajutorul cardului bancar sau în numerar la livrare. Mai mult decât atât, la plata cash poți preciza prin aplicație bancnotele pe care le vei utiliza pentru plată astfel încât livratorul să vină deja cu restul pregătit (un exemplu demn de urmat). Utilizarea sistemului de localizare pentru livrări este poate cel mai interesant deoarece nu depinzi de o anumită adresă iar livratorul te găsește cu o eroare de câțiva zeci de metri.

WISE-BOX-LIVRARI-BUCURESTI

Un alt element foarte important care merită subliniat: site-ul web al celor de la WISE este responsive”, adică se adaptează în funcție de tipul device-ului de pe care este accesat (telefon, tabletă, laptop). Pare logic, însă vă rog să observați că nu toată lumea a înțeles acest aspect foarte important și anume că accesările din Mobile le-au depășit cu mult pe cele de pe Desktop / Laptop.  

Imediat după plasarea comenzii ești sunat de un operator de la call center-ul WISE BOX pentru confirmare și eventuale clarificări. Deci nu suni tu, cei de la WISE te sună pe tine! Livrarea este rapidă, sub o oră, iar în București acest aspect reprezintă o adevărată performanță, în mod special în week-end.

Înțeleg totodată că WISE BOX dispune deja de 3 centre de livrare în București iar acum urmează să-l inaugureze pe cel de-al patrulea. Avem din nou o chestiune de strategie la mijloc care merită reținută: nu poți face livrări dintr-un singur punct într-un oraș atât de extins și aglomerat cum este Bucureștiul. Dacă vrei performanță este obligatoriu să te așezi strategic pe hartă în cele mai importante puncte nodale ale orașului, pentru că altfel comenzile tale nu vor ajunge în timpul estimat la client iar pierderile și costurile de livrarea cresc. Există o corelație pozitivă între timpii de livrare, încasări și rata de revenire a clienților.

Despre produsele WISE BOX

Așa cum spunea filosoful englez John Ruskin “calitatea nu este niciodată un accident, este întotdeauna rezultatul unui efort de inteligenţă.”

Nu este ușor s-o nimerești în bucătărie. Ei bine, băieții de la WISE BOX au reușit să obțină și produse de calitate. Pot spune, aproape fără îndoială, că rulourile lor de SUSHI sunt cele mai bune pe care le-am găsit eu pe piața de “delivery” până acum. În acest moment sunt foarte puține restaurante în România care pregătesc SUSHI ROLL iar dintre acestea rar se întâmplă ca produsul finit să semene cu realitatea preparatelor japoneze.

De fapt, atunci când vorbim despre Sushi ne referim la modul de pregătire al orezului în combinație cu diverse ingrediente, așa cum sunt fructele de mare, legumele sau fructele exotice. Stilurile de sushi și prezentarea sa variază foarte mult dar ingredientul cheie rămâne orezul, denumit și Shari. Se servește în general cu Ghimbir murat, Wasabi și sos de Soia (plante cu efecte terapeutice specifice bucătăriei japoneze).

Prezentarea produselor

Vă las pe dumneavoastră să apreciați din imaginea de mai sus.  După cum se observă la WISE BOX totul este full personalizat și vă asigur că aceste ambalaje costă mai mult decât vă puteți imagina la prima vedere. Cel puțin din această perspectivă produsele WISE BOX sunt prea ieftine dacă ne raportăm la concurență. Efortul celor de la WISE se vede de la distanță. Banii adevărați se fac cu muncă și inteligență iar din această perspectivă le urez vânzări mari celor de la WISE – dacă păstrează ritmul actual mă aștept la expansiune națională.